Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@12:12:35 GMT

نوین تک همراه مصمم استارتاپ های نو پا

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۱۱۷۳

نوین تک همراه مصمم استارتاپ های نو پا

در ایران از حدود سال 1390، مباحث استارتاپی داغ شده است و در ادامه ی آن نیز شتاب دهنده ها در سال 1393 روی کار آمده اند. اولین سرمایه گذاری روی استارتاپ ها در ایران سال 1390 انجام شد اما مسیر توسعه ی استارتاپ ها از سال 1390 تا 1398 به طور کلی دگرگون شد.

پول نیوز در این باره با محمدرضا قبادی مدیرعامل شتاب دهنده نوین تک زیر نظر بانک اقتصاد نوین در نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه مشهور به فاینکس(2019) که اردیبهشت امسال در مکان دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد، گفتگویی ترتیب داده است:


آقای قبادی؛ با توجه به این که از هر 10 استاتاپ 9 تای آن ها شکست می خورند، شرکت شما چگونه به استارتاپ ها فرصت می دهد؟
ما در شرکت نوین تک بر روی استارتاپ ها سرمایه گذاری می کنیم و تا امروز سهامدار 21 استارتاپ شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در توضیح این سوال باید بگوییم که ما منتظر سوددهی این استارتاپ ها نمی شویم بلکه به طور مثال ما به استارتاپی که فعالیت خود را با ما شروع می کند پس از دو سال سهام خود را به سرمایه گذار مرحله چهارم می فروشیم تا شبیه بازیگر های سهام، پول به چرخه ی ما برگردد. ما در مراحل اولیه توسعه استارتاپ ها کار می کنیم و این مراحل نیازمند پول است. فضای کار ما بیشتر فضای آموزشی است. و سرمایه گذاری که با ما کار می کند بیشتر به دنبال گرفتن بازار و شراکت است. چنین سرمایه گذاری وقتی به پول خود می رسد که اقدام به عرضه ی اولیه سهام کند و سهام خود را به بازار سهام بفروشد و با بازگشت پول دوباره سرمایه گذاری کند. این چرخه حاوی یک اکوسیستم است که همه ی بازیکنان آن برای رسیدن به هدفشان باید با هم همکاری کنند.
آینده فین تک ها در ایران را چگونه می بینید؟
آینده ی فین تک ها خیلی مبهم است. واقعیت این است که هیچ کس نمیتواند جلوی هوش تکنولوژی را بگیرد. ما به سمت فین تک های پیشرفته خواهیم رفت. نوآوری ها گاهی مخربند زیرا با هر نوآوری جدید فضاهای قبلی در هم می شکند و مسیر خود را پیدا می کنند. مشابه همین اتفاق در دنیا نیز رخ داده است. هیچ وقت در هیچ کشوری نمیتوان اتفاقی که در جای دیگری رخ داده است را نادیده گرفت. اینکه فین تک ها در دنیا به سمتی پیش رفته اند که جایگاه غیرقابل انکاری داشته باشند نشان دهنده ی این نکته است که با یک تاخیر زمانی ایران نیز همین مسیر را طی خواهد کرد. مزیت این تاخیر زمانی هم این است که فضایی در اختیار ما قرار می دهد تا بتوانیم استارتاپ هایی بسازیم که در منطقه قابل ارائه باشند. از همین رو آینده ی فین تک ها آینده ی روشنی پیش بینی می شود. فشار تکنولوژی این مسیر را هموار و تنظیم خواهد کرد. 
آیا فضای حقوقی و قانونی ایران همگام با این پیشرفت ها است؟
ما به سمت  قانون گذاری و اصلاح مناسب قوانین در حرکتیم. اگر این موضوع را با سال 91 و امروز مقایسه کنیم، متوجه می شویم که نهاد های بسیاری امروز در ایران وجود دارند که استارتاپ ها را تنظیم می کنند. وجود انجمن صنفی نهادهای سرمایه گذار خطرپذیر در ایران و قرارداد هایی که شرکت های دانش بنیان را به سمت استارتاپ ها حرکت داده اند. و این راهی رو به رشد و جدی است. ما زیرساخت و بازار این فعالیت ها را نیز داریم. 
با توجه به اینکه اکثر استارتاپ های ایرانی کپی برداری از استارتاپ های کشور های غربی است؛ نوآوری را در این فضا چگونه تعریف می کنید؟
ابتدا به ساکن باید شفاف کرد که این فضا مختص ایران نیست و در تمام دنیا این اتفاق به طور مداوم برای استارتاپ ها رخ می دهد. نوآوری لزوماً ساختن یک پلتفرم جدید نیست. نوآوری میتواند ارائه ی یک سرویس در یک فضای جدید نیز باشد. ارائه ی یک مدل کسب و کار با یک ارزش جدید یا یک شیوه ی نو نیز زیر پرچم نوآوری قرار می گیرد. به طور مثال سیستم اسنپ کپی سیستم حمل و نقل اوبِر است ولی موفق است در حالی که اوبِر در خیلی از کشور ها شکست خورده است.  نوآوری مجموعه ای از این نکات است.
شرکت شما چه اهدافی را در زمینه ی جذب استارتاپ ها دنبال می کند؟
ما امیدواریم در یک افق پنج ساله بتوانیم کمک کنیم تا استارتاپ های موفقی به وجود بیاوریم. ما در چرخه ی سوم شتاب دهی قرار داریم که در 24 فروردین امسال افتتاح شده است و به سرمایه گذاری بر مجموعاً 21 استارتاپ انجامیده است.در حال حاضر سنجه ای که ما برای آغاز مرحله ی بعدی داریم، جذب سرمایه گذار مرحله ی بعدی است. سه تیم از هفت تیم چرخه ی اول ما تا امروز توانسته اند که جذب سرمایه داشته باشند. بنابراین این مسیر برای ما روشن است و احتمالا تا سال 1400 اوضاع استارتاپ ها به طور کلی اوضاع مطلوبی خواهد بود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شتاب دهنده اقتصاد نوین نوین تک استارتاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۱۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش نوآوران در آینده ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ در بخش «ایستگاه آینده» این نمایشگاه که در سالن نوآوران برگزار می‌شود، سیدمحمد بهشتی ایران‌شناس و فرهنگ‌پژوه و میترا فردوسی پژوهشگر مطالعات فرهنگی و ارتباطات نوآوری درباره نقش نوآوری در آینده ایران گفت‌وگو کردند.

در پنل «ایران آینده و نقش نوآوران در آن» مسئله آینده‌پژوهی و خلق نوآوری، مورد بررسی قرار گرفت.

میترا فردوسی در ابتدای این پنل به نوآوری‌هایی اشاره کرد که مردم ایران خلق کرده‌اند.

به گفته فردوسی، پست یک نوآوری ایرانی است، چون در گذشته، ایرانیان اعتمادبه‌نفس ارائه ایده‌های نوآورانه‌شان را داشته‌اند، اما در حال حاضر بیشتر نوآوری‌ها از دیگر کشور‌ها وام گرفته‌شده‌اند. او همچنین گفت که برخی از نوآوری‌های ایرانی در کشور‌های خارجی استفاده می‌شود بدون آن‌که خودمان

نقشی در ارائه آن داشته باشیم. به‌طور مثال، فناوری قنات ایرانی اکنون در بعضی ازشهر‌های اسپانیا، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهشتی نیز در این پنل توضیح داد که در حال حاضر مردم ایران دچار روزمرگی شده‌اند و روزمرگی سبب شده تا آینده‌ای را برای خودمان متصور نشویم و از رویا‌های دیگران برای زیستن استفاده کنیم. 

بهشتی، معتقد است که ما گاهی به‌جای رویاپردازی، رویای دیگران را محقق می‌کنیم. او با یک مثال در این زمینه توضیح داد و گفت: کسانی که به قله اورست می‌روند، معمولاً با خودشان افرادی را می‌برند که وسایلشان را حمل کنند. نام این کولبران در فهرست کسانی‌که اورست را فتح کرده‌اند، نمی‌بینیم، چون رویای این افراد فتح قله اورست نبوده است. در کشور ما هم نوآوران، رویای خلق محصولی جدید را ندارند و معمولاً نقش کولبران اورست را ایفا می‌کنند.

در ادامه این پنل، بهشتی به زیست‌بوم استارت‌آپی ایران اشاره کرد و گفت: اگر ویز راه‌اندازی نمی‌شد، آیا نشان و بلد راه‌اندازی می‌شدند؟ اگر آمازون نبود آیا دیجی‌کالا داشتیم؟ اگر اوبر نبود، آیا اسنپ و تپسی در ایران تاسیس می‌شد؟ قصد ندارم از ارزش‌های این کسب‌وکار‌ها کم کنم؛ حرفم این است که ما خلاقیت و نوآوری را از یاد برده‌ایم و درگیر روزمرگی شده‌ایم.

وی اضافه کرد: این فرهنگ‌پژوه و ایران‌شناس، در ادامه صحبت‌هایش گفت که خیال‌پردازی در ایران سرکوب شده و به همین دلیل رویای ایرانی را در جهان نمی‌بینیم و تبدیل به مصرف‌کنندگان رویای غربی شده‌ایم. 

وی گفت: هر حوزه فرهنگی باید رویای خودش را داشته باشد و باید تفاوت‌های فرهنگی را در خلق محصولات جدید، جدی گرفت. بهشتی افزود: برای ساخت هر محصول نوآورانه باید به فرهنگی که آن محصول در آن خلق می‌شود، توجه کرد.» او همچنین درباره تکنولوژی و خاصیت آن خاطرنشان کرد: «تکنولوژی نسبت به محیط، تهاجمی است و تسلط دارد. تکنولوژی تدبیری است که به انسان‌ها کمک می‌کند کاری را سریع‌تر و آسان‌تر انجام دهند.

بهشتی، ایران را سرزمین بحران‌ها و بی‌قراری خواند و گفت: جای خالی کیمیاگری و شاعری ایرانی در جهان امروز حس می‌شود و راه رسیدن به آینده‌ی نوآورانه در ایران، رجوع به ایرانی بودن‌مان است. همان‌طور که کره‌ای‌ها با باور به کره‌ای بودن‌شان توسعه فرهنگی و اقتصادی را تجربه کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خدمات صندوق توسعه فناوری‌های نوین توسعه یافت
  • نقش نوآوران در آینده ایران
  • ثبت نام ۳۰۰ شرکت در نمایشگاه الکامپ/ «الکامپ استارز» سکویی برای معرفی استارت‌آپ‌های نوپا
  • استارتاپ‌های اسپانیایی از مایکروسافت شکایت کردند
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس ۲۰۲۴
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • حضور همراه اول در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس 2024
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد